Een exotisch ding in huis

Met deze titel in het oog kan je natuurlijk van alles te binnen schieten als het om exotisch moois gaat, maar ik heb het over planten. Exotische planten kunnen een prachtige aanvulling zijn op het decor in huis maar ze vereisen wel de nodige verzorging. In deze blog geef ik je tips zodat jij jouw planten goed kunt verzorgen. Lees je mee?

Temperatuur en vochtigheid

Zorg ervoor dat je de juiste soort plant voor je omgeving kiest. Sommige exotische planten hebben speciale temperaturen of luchtvochtigheid nodig om te kunnen overleven. Wist je bijvoorbeeld dat veel exotische planten het heel goed doen in de badkamer. Dat is niet gek als het daar zo benauwd is na een warme douche! En je kan de planten elders in de kamer ook af en toe natsproeien met een plantenspuit, zo blijven de bladeren vochtig.

Daarnaast mag het niet te koud worden in de kamer. Dus als het kan, houd dan de temperatuur liever aan de hoge dan aan de lage kant.

De juiste voeding

Exotische planten hebben vaak specifieke voedingsbehoeften. Gebruik een speciaal plantenvoeding of voeg bepaalde mineralen toe aan het water. Je zal zien dat dit je plannen enorm kan helpen en een boost kan geven. Je palm zal stralen als nooit tevoren. En zorg er ook voor dat andere diertjes of onnodige bladeren aan je planten kunnen vreten. Verwijder dus dode of beschadigde bladeren. Zo verspilt je plan hier niet onnodig energie aan en het trekt ook geen beestjes aan. Bij sommige winkels kan je kant en klare voeding halen speciaal voor dit soort planten.

Geef ze licht

Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt. Exotische planten hebben vaak behoefte aan veel licht, maar er zijn er ook die normaal dicht bij de grond groeien en liever weinig zonlicht krijgen. Je moet dus even uitzoeken waar jouw plantje het vrolijkst van wordt. Sommige planten doen het ook prima met kunstlicht als je ze niet genoeg natuurlijk licht kunt bieden, bijvoorbeeld als je een grote plant niet pal voor het raam wilt zetten.

Met deze tips zorg je ervoor dat al je exotische planten leven en gezond blijven en jouw huis voorzien van prachtige decoratie. Maar daarnaast ervaar je ook de extra’s van planten in huis. Zo kan het zijn dat de planten een reinigende werking hebben voor de lucht in huis. Verzorg en geniet van je planten en zij zullen genieten van jou!