Een freelance community kan je echt vooruit helpen

Als ZZP'er sta je er vaak alleen voor. Dat is, vaak, fijn. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen, maar het kan soms wel een beetje eenzaam voelen. Je aansluiten bij een freelance community kan je dan vooruit helpen. Een ondernemersplatform is er niet alleen maar voor gemaakt om opdrachten binnen te halen of te kunnen uitbesteden, maar ook om je toch een gevoel van samenwerken te hebben. Een freelance community is nog steeds online, je hoeft niet op een bepaalde tijd ergens te zijn, maar je voelt je toch een stuk minder alleen. In een freelance community kun je ook terecht met je vragen. Heb je een bedrijf in het schrijven van teksten voor websites, maar weet je niks van belastingen? Dan is de kans groot dat je op de freelance community de hulp vindt die je nodig hebt.

Een freelance community is er voor elkaar

Zoals gezegd: het leven van een ZZP'er kan best eenzaam zijn. Je zit alleen en je werkt alleen. Je hoeft niet te overleggen met collega's en je hebt ook geen gezellig praatje bij de koffieautomaat. Ook kan het zijn dat je op een bepaald moment de motivatie om door te gaan even mist. Er is dan niemand om je te motiveren om door te pakken en je doel te bereiken. Door je aan te sluiten bij een freelance community ben je ineens niet meer alleen!

Help elkaar aan opdrachten

Als tekstschrijver voor, onder andere, websites, weet je precies waar jij goed in bent. Maar wat nu als jouw klant ook graag een nieuwe website wil? Moet je daar dan aan gaan beginnen, terwijl het niet jouw forté is? Nee. Schoenmaker blijf bij je leest! Je kunt in de community dan wel een oproep doen voor een websitebouwer waar je fijn mee samen kunt werken om voor jouw klant toch een mooie website te kunnen bouwen. Zo kunnen freelancers elkaar versterken en aanvullen. Je kunt niet alles maar aanpakken.

Lekker aan het werk

Je kunt pas echt lekker aan het werk als je je doelen duidelijk hebt. Wat wil je doen? Welke klanten heb je nodig? Hoeveel klanten heb je nodig en hoeveel uur wil je er per week aan besteden? Pas als je heel duidelijk voor jezelf hebt bepaald waar jouw grenzen liggen kun je lekker aan het werk. Is er een klus die buiten jouw expertise valt? Neem deze dan niet aan. Zorg voor een netwerk en geef deze klus door aan iemand die er wél blij van wordt.