Goedkope vakantiebestemmingen in Europa

Op vakantie gaan, we kijken er het hele jaar naar uit. Sommigen onder ons zouden het liefst zelfs het hele jaar op vakantie zijn, maar dat is helaas voor weinigen weggelegd. Vakanties zijn immers duur, en velen van ons werken hard om jaarlijks een weekje of twee weg te kunnen. Gelukkig zijn er in Europa genoeg leuke én goedkope vakantiebestemmingen om te bezoeken. Door goed op te letten op de prijs van je locatie en reis, net als de kosten van je eten en drinken en je activiteiten, is er voor elk budget wel een mooie vakantie te realiseren. In dit artikel lees je er alles over.

Vakantie in eigen land

De eerste optie is natuurlijk om het lekker dicht bij huis te zoeken. Een vakantie in eigen land hoeft zeker niet saai te zijn. In Nederland vind je genoeg mooie natuur om te bezoeken, net als attractieparken voor de kinderen en een hoop leuke steden. Wat dacht je van een verblijf in een goedkoop hotel Den Haag? Je hoeft je overigens niet te beperken tot de Randstad. Denk ook eens aan steden als Nijmegen, Groningen of Maastricht voor een stedentrip in eigen land. In dit soort steden is altijd wat leuks te beleven.

Op vakantie met de auto

Heb je een eigen auto? Dan heb je behoorlijk wat vrijheid als het op vakantiebestemmingen aankomt. Natuurlijk ligt het er maar net aan waar je heen wilt en hoe duur de benzine is, maar een autovakantie kan een stuk goedkoper uitpakken dan een vakantie met het vliegtuig. Rijd bijvoorbeeld eens naar onze Oosterburen en verblijf in een bungalowpark Duitsland. Wanneer je met de auto op vakantie gaat, ben je niet gebonden aan één plek en kun je de wijde omgeving rondom je vakantiehuis eens goed ontdekken.

Op vakantie naar goedkope landen

De plek waar je op vakantie gaat, speelt een grote rol in de kosten van je vakantie. Je zult er immers boodschappen moeten doen, of uit eten moeten gaan. Vergeet ook de kosten voor verschillende activiteiten niet, zoals musea en attractieparken. Bovendien kan ook de prijs voor je accommodatie flink verschillen per locatie. In een land als Frankrijk zul je een stuk meer kwijt zijn dan in bijvoorbeeld Griekenland of Kroatië. Zeker als je kiest voor een minder toeristisch land of een minder drukbezocht gebied, zul je een verschil in prijs zien. Waan je dus eens buiten de gebaande paden en kies voor een vakantiebestemming waar je nog nooit bent geweest. Dat is geld besparen en een nieuw avontuur in één!