Is Namibië een goed vakantieland?

Misschien zit je al jaren rondreizen Namibie uit te zoeken in de reisbrochures, of misschien is het nog nooit in je opgekomen om er je volgende vakantiebestemming van te maken. Hoe dan ook, het is tijd voor een stoomcursus. Na het lezen van dit artikel kun je zelf beoordelen of het de moeite waard is. Namibië is een Republiek onderin Afrika. Het is het buurland van Zuid-Afrika en ligt er vlak boven. Het land telt ruim 2,6 miljoen inwoners. In Namibië is Engels de officiële taal en worden daarnaast ook Afrikaans, Duits en andere inheemse talen gesproken.

Woestijnen bezoeken

Wanneer je een plaatje van Namibië op het internet opzoekt, vind je afbeeldingen van prachtige zandheuvels die feloranje zijn en van wilde dieren, zoals olifanten en neushoorns. Dit zijn dé typische dingen waar Namibië om bekend staat. In het Damaraland leven de woestijnneushoorn en woestijnolifant, twee prachtige ontzagwekkende diersoorten, die je daar tijdens een safaritour met eigen ogen kunt gaan zien.

De Kalahari woestijn is een zogenaamde halfwoestijn, wat betekent dat er iets meer begroeiing is. Dit gebied huist stokstaartjes, cheeta’s en luipaarden. Ook hier kun je door middel van een safaritour alle dieren spotten.

De laatste bezienswaardigheid op deze lijst is de Namibiëwoestijn. Misschien vrees je je buik vol te hebben van al dat zand na een rondreis, maar deze woestijn is indrukwekkend en moet je echt bezocht hebben. Het is namelijk de oudste woestijn ter wereld en ook de droogste. Dat natuurgeweld moet je met je eigen ogen aanschouwd hebben.

Cultuur snuiven

In de zogeheten Zambezi regio liggen veel kleine dorpen, die het alledaagse leven van de Namibiërs goed laten zien. Voor een onderdompeling in de typische cultuur van het land moet je een paar van deze dorpen bezocht hebben. De mensen zijn er zeer vriendelijk en geven de toeristen graag een inkijkje in hun leven.

Er zijn in Namibië ook verschillende nationale parken, waaronder het Etosha National Park. Het mooie aan deze parken is dat de natuur er beschermd wordt door rangers. Door de parken te bezoeken draag je bij aan het onderhoud ervan en daarmee ook aan de bescherming van de natuur.

Ga eens wat verder van huis dan die eeuwige vakanties in Luxemburg

Alle campings Luxemburg heb je inmiddels wel een keer gezien. (Zo niet, ga dan die ook eens bekijken! Luxemburg is een prachtig land vol natuur en kastelen!) Dus het is de hoogste tijd om je koffers in te pakken en op het vliegtuig te stappen. Op naar Namibië!